Begeleiding bij Verlies en Rouw door Troostcoach Linda

“Rouw is liefde die de weg kwijt is”
 

VERLIES EN ROUW
Verlies hoort bij het leven.
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Je kunt een dierbare verliezen, jouw relatie kan stoppen, je kunt jouw gezondheid of vruchtbaarheid verliezen of je verliest jouw werk. Na een ingrijpend verlies komt er een periode van rouw. Rouw is een gezonde reactie op verlies. Er zijn grote verschillen in rouwbeleving. Volgens de ‘standaard’ manier rouwen bestaat niet. Er zijn verschillende manieren van verliesverwerking die je allemaal ‘normaal’ zou kunnen noemen. Ieder rouwt op zijn eigen manier.
Nu kan het zijn dat je vastloopt in je rouwproces. Dat je het rouwen zwaar vindt, dat je niet meer weet hoe je verder moet of dat het lijkt alsof er geen einde aan komt. Of het verlies nu recent was of tientallen jaren geleden plaatsvond, dat maakt niet uit. In zo’n geval kan het fijn zijn dat er iemand met je meeloopt, naar je luistert, ondersteunt bij het integreren van het verlies in jouw leven.

Onderstaande situaties zijn symptomen die aangeven dat je beter hulp kunt zoeken:

 • Je hebt het gevoel dat je niet verder komt in je rouwproces en de pijn gelijk blijft
 • Je blijft slecht slapen
 • Binnen een korte tijd ben je meerdere mensen en/of dieren verloren
 • Je hebt een schuldgevoel, terecht of onterecht, waar je moeilijk mee om kunt gaan; wellicht door bepaalde problemen die er waren
 • Je blijft het ‘het is niet eerlijk’ gevoel houden
 • Je maakt je zorgen over de kinderen, kun je het allemaal wel alleen?
 • Je hebt weinig mensen in je omgeving waarmee je kunt praten hierover
 • Je hebt door omstandigheden geen afscheid kunnen nemen, je hebt de overledene niet meer kunnen zien, je dierbare is erg plotseling overleden of er waren nare omstandigheden rond het overlijden waar je maar aan blijft denken
 • Je bent ineens erg moe, je bent snel geïrriteerd (kort lontje), je blijft piekeren, enz…

Dit zijn allemaal situaties waar een rouwcoach de hulp kan geven die jij nodig hebt bij de verwerking van je verdriet en je begeleidt door deze moeilijke tijd, zodat je jezelf niet verliest. Je hoeft er niet alleen voor te staan!
Is dit herkenbaar voor je, neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek en kijk wat ik voor jou kan betekenen.


PLAN VAN AANPAK
In het eerste (telefonische) contact maken we vrijblijvend kennis met elkaar en vertel je me kort jouw situatie. Als dit goed voelt maken we een afspraak voor een intakegesprek. Ik luister naar jouw verhaal. We verhelderen de vraagstelling, maar gaan nog niet diep hierop in. Dat zal in de loop van de sessies allemaal aan bod komen. Verder bespreken we welke verwachtingen je hebt. Ik vind het belangrijk om hier expliciet bij stil te staan. Het geeft jou de mogelijkheid om af te tasten of mijn begeleiding bij jou past. En ik kan inschatten of mijn ondersteuning aansluit op de vraag. Ook vullen we de behandelovereenkomst in.
Het is vooraf niet helemaal in te schatten hoeveel sessies het best passen en in welke vorm. We doorlopen het traject op jouw tempo en volgens jouw behoeften. De voortgang wordt tussendoor regelmatig besproken.
Elke begeleidingssessie duurt in principe 1 uur. Als blijkt dat dat te kort is kunnen we samen afstemmen of dit verlengt wordt naar 1,5 uur. De frequentie hangt af van de situatie. Alle sessies tijdens een traject zijn privé consultaties, dus nooit in groep.
De begeleiding wordt op een bepaald moment ook expliciet afgesloten. We blikken dan terug op het verloop van het proces, de stappen die gezet zijn en wat je kunt meenemen om mee verder te gaan. Hier wordt ook gesproken over potentiële valkuilen en wat te doen als de cliënt merkt wanneer het toch niet zo goed zou gaan als gedacht.
Mocht u een terugval hebben dan is het mogelijk om op korte termijn een afspraak te hebben. U belt of stuurt een WhatsApp naar Linda (06-4272 1267) voor een nieuwe afspraak.

Begeleidingssessies vinden in principe plaats in Vierlingsbeek. In sommige situaties is het prettiger als de afspraken thuis of bijvoorbeeld in het ziekenhuis plaatsvinden. Houdt u er rekening mee dat er dan reiskosten bijkomen.

Tijdens de sessies hanteer ik een minimale afstand van 1,5 meter.


TARIEVEN
Tarieven voor persoonlijke begeleiding

 • Kort kennismakingsgesprek van max. 30 minuten: Gratis 
 • Intake:1 uur €30
 • Begeleidingsgesprek: 1 uur €60
 • Begeleidingsgesprek: 1,5 uur €90
 • Een "gewoon even een luisterend oor"-gesprek: 1 uur €45
 • Eventuele reiskosten: €0,25 / km
 • Reistijd, boven 30 minuten per afspraak: €30,- per uur

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW


ANNULERING
Annuleren of verzetten van de afspraak via WhatsApp of telefonisch is mogelijk. Minimaal 48 uur van tevoren is dit kosteloos. Bij minder dan 48 uur, wordt het consult in rekening gebracht.