BLOGS

Blog 18 januari 2020:

Ons verhaal in Mijn Geheim in de rubriek Bijzonder kind: "Het gemis blijft groot, maar Stijn heeft veel voor ons betekend."

Het begon allemaal afgelopen oktober met een gesprek op de reünie van mijn middelbare school met een kennis van mijn schoolvriendin. De week erna belde Elke. Ze stelde zich voor en zei dat ze van haar man het verhaal over het ontstaan van mijn winkel had gehoord. Ze vertelde dat ze schreef voor het blad Mijn Geheim en vroeg of ik mee wilde werken aan een artikel in dit blad, want ze was geïntrigeerd door het verhaal van Stijn en hoe zijn gemis tot het ontstaan van mijn bedrijf Troost & Zo bij Linda heeft geleid.
En zo gebeurde het dat ik een maand later klaar zat voor een interview. Ik vond het reuze spannend: wat wilde ik vertellen en hoe moest ik daar de juiste woorden voor vinden zodat het mijn beleving en mijn gevoel weergaf. En kwam er nou een fotograaf mee of niet? Ik had me voor de zekerheid maar in mijn leukste outfit gehesen en mijn haren netjes 'in de plooi' gedaan.

Elke stelde zich voor en na wat ditjes & datjes, formaliteiten en het zetten van een warme kop thee voor ons beiden begon het interview. Het was een fijn ontspannen gesprek; het voelde niet aan als een interview. Voor ik het wist waren we 2 uur verder en werd het interview afgerond. Er kwam geen fotograaf, maar ik mocht zelf wat foto's aanleveren. Een week later kreeg ik de eerste opzet van het artikel, met de vraag of ik het door wilde lezen en aan wilde geven of er nog onjuistheden in stonden. Poeh, dat was wel spannend… In de eerste instantie heb ik het nog niet gelezen. Pas de volgende dag, toen ik alleen was en een rustig moment had gecreëerd, heb ik het artikel geopend en ben ik gaan lezen. Al lezend stroomde de tranen over mijn wangen. Ergens leek wel bijna of ik het verhaal van iemand anders aan het lezen was; veel gebeurtenissen waren al een stuk naar de achtergrond verdwenen bij mij. Maar het was echt het verhaal over óns grote verlies. En het klopte allemaal wat daar stond. Het was heel heftig om dit zo zwart op wit te zien staan.

En nu is het dan zover. Ons verhaal staat onder de rubriek “Bijzonder kind” in het eerste nummer van Mijn Geheim van dit jaar (nummer 20/01) en ligt op dit moment bij de boekhandels en supermarkten in het tijdschriftenrek. De uitgeverij heeft mij er ééntje toegestuurd en wow, wat ziet het er mooi uit; zo met de foto’s erbij en zo. Ik voel me echt blij met en trots op dit resultaat !!!

 

Foto blog Mijn Geheim